Info Panel
You are here:   Home  /  Timeline  /  Anita Sinclair
  • Anita

Anita Sinclair

Η Ανίτα Σινκλαίρ ήταν η ιδρυτής της εταιρείας παραγωγής παιχνιδιών περιπέτειας Magnetic Scrolls (αργότερα Magnetic Windows). Για τη δημιουργία των παιχνιδιών τους, είχαν επηρεαστεί από τα “Adventure!” καθώς και από τα παιχνίδια της Infocom.  Δημιούργησαν μια σειρά από ιδιαίτερα πετυχημένους τίτλους, που βασίζονταν στην αλληλεπίδραση του χρήστη με το παιχνίδι μέσω εντολών (κειμένου). Η πρώτη τους μεγάλη επιτυχία ήταν το παιχνίδι “The Pawn” που κυκλοφόρησε το 1985, αρχικά για το Sinclair QL και στη συνέχεια για άλλες πλατφόρμες.

Τα παιχνίδια της Magnetic Scrolls χαρακτηρίζονταν από έξυπνους γρίφους, χιούμορ, καθώς και τη δυνατότητα του χρήστη να δώσει εντολές μέσω κειμένου με χρήση ακόμη και προτάσεων. Αν και τα παιχνίδια βασίζονταν στο κείμενο για τις περιγραφές, η Magnetic Scrolls ήταν γνωστή για τις εξαιρετικές εικόνες που εμφανίζονταν σε συγκεκριμένες τοποθεσίες.

Η Anita Sinclair, αν και σήμερα δεν ασχολείται με δημιουργία παιχνιδιών, θεωρείται μια από τις πιο σημαντικές φυσιογνωμίες στο χώρο της δημιουργίας ψηφιακών παιχνιδιών.

The Magnetic Scrolls Memorial:

Μια ανεπίσημη ιστοσελίδα μέσω της οποίας μπορείτε να παίξετε τα παιχνίδια της Magnetic Scrolls στον φυλλομετρητή ιστού σας.

https://msmemorial.if-legends.org/msa2/msa2.html

  1988  /  Timeline, Women  /  Last Updated 7 Μαρτίου, 2021 by alexand_27@hotmail.com  /