Info Panel
You are here:   Home  /  “Σημαντικές Γυναικείες Μορφές στην Πληροφορική”

“Σημαντικές Γυναικείες Μορφές στην Πληροφορική”

Εκπαιδευτικό υλικό για χρήση στην τάξη (Δημοτική και Μέση Εκπαίδευση) και αφορά σημαντικές γυναικείες μορφές που επηρεάσαν την εξέλιξη των υπολογιστών.

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΡΧΕΙΑ

Παρουσίαση: “Σημαντικές Γυναικείες Μορφές στην Πληροφορική” (εξέλιξη υπολογιστών από το 2200 π.Χ. μέχρι και τη δεκαετία του 1980. Περιλαμβάνει αναφορά στην ανισότητα των φύλων στον χώρο των υπολογιστών).

Αρχείο PowerPoint: Πορτρέτα γυναικών που άλλαξαν τον κόσμο (περιλαμβάνει πορτρέτα και άλλων γυναικών, όμως Αμέλια Έαρχαρτ, Μοντεσόρι κ.α. Χρήσιμο για αναγνώριση των σημαντικών αυτών προσωπικοτήτων, ως εποπτικό μέσο σε μια αίθουσα διδασκαλίας).

Ιστορική Γραμμή: “Σημαντικές μορφές” (αρχείο pdf, περιλαμβάνει QR codes που παραπέμπουν στην ιστοσελίδα και αντίστοιχο σύνδεσμο του mouseio.org).

ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

“Στον Λαβύρινθο του Χρόνου” – κατεβάστε το επιτραπέζιο παιχνίδι. Για το πλαίσιο του παιχνιδιού κάντε κλικ εδώ και για τις κάρτες του εδώ.

Για το παιχνίδι με καρτέλες, κάντε κλικ εδώ.

Για το παιχνίδι με τις Σημαντικές Μορφές, κάντε κλικ εδώ.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Λαίδη Αυγούστα Λάβλεης (Βικιπαίδεια)

Γκρέις Μάρει Χόπερ (Βικιπαίδεια)

Το λογισμικό που έστειλε τον άνθρωπο στη Σελήνη (βίντεο, TEDEd)

Η Μηχανή του Babbage (ιστοσελίδα)

King’s Quest: αναδημιουργίες των παιχνιδιών της Roberta Williams (ελεύθερη πρόσβαση).

Μαγνητικά Παράθυρα: τα παιχνίδια της Anita Sinclair (ελεύθερη πρόσβαση).

Ψηφιακό υλικό που έχει χρησιμοποιηθεί: Οι εικόνες που έχουν χρησιμοποιηθεί, έχουν αποκτηθεί από την wikipedia (αντίστοιχα άρθρα). Η αναφορά στη ζωή της Μάργκαρετ Χάμιλτον προέρχεται από την ιστοσελίδα futurism.com, η οποία έδωσε και το δικαίωμα της μετάφρασης στα Ελληνικά.